När gjorde du senast en brandskyddskontroll?

Du kanske tror att en brandskyddskontroll är något som du kan vänta med, men men gör inte det eftersom den är tillräckligt viktig för att du ska ta dig tid för den.

När gjorde du senast en brandskyddskontroll? Om du inte gjort det eller om det är så längesedan att du inte minns så är det hög tid för det nu och vänta inte. Du kanske tror att en brand det händer inte mig utan bara andra, och det är farligt att tänka så. Du kan göra en viss kontroll redan nu på direkten. Har du en fungerande brandvarnare? Har du en pulversläckare och en brandfilt. Du kan åka och köpa en brandvarnare om du inte har en och sätta upp den redan idag. Det är en snabb och enkel brandskyddskontroll.

Det finns några fler säkerhetskontroller som du kan göra i ditt hem. Är spisen ren? Om den inte är det ska du få den rengjord på en gång. Finns det fett på spishällens ovansida eller på ugnsdörrens handtag? Se till att du torkar upp allt detta omedelbart om det finns, eftersom den elden kan starta på bara några sekunder, vilket skulle vara mycket farligt för alla som är där vid den tidpunkten, så se upp för brandrisker när du lagar mat.

Har du brandsläckare i köket för att snabbt kunna släcka en brand innan den blir värre? Du bör ha två brandsläckare så att det finns en också i köket. Du kan också köpa brandfiltar i butiker eller beställa på nätet. Bara här i Malmö finns det flera butiker du kan gå till och köpa brandsläckare och brandfiltar. Med dessa enkla åtgärder har du tagit ett stort steg för att slippa tråkiga konsekvenser om ut i fall att det skulle börja brinna.