Enskilda avlopp är bra

Hej och äntligen är det fredag. Ämnet i bloggen denna gång ska vara enskilda avlopp och om alla fördelar som finns med detta. Befinner du dig i Östersund och funderar på denna lösning så finns det ett företag som hjälper dig och du kan läsa mer här om företaget.

Vad är då ett enskilt avlopp. Det ska jag förklara för dig! Är du inte ansluten till det kommunala VA-nätet så kan du med ett sådant här avlopp ända leva som vanligt och duscha och spola i toaletten och tvätta, kort och gott så kan du göra allt som du skulle kunna gjort om du var ansluten till den kommunala vattennätet. Bra va? Det passar bra med enskilda avlopp i sommarstugor, i hus som ligger långt ute på landsbygden och det är därför detta är så användbart här i Norrland. Vad har ni för avlopp hemma hos er och har ni någon gång haft problem, skriv väldigt gärna om det i så fall så att vi andra får höra er berättelse. Enskilda avlopp uppfanns enligt Wilkipedia första gången i slutet av 1800-talet och sedan dess har enskilda avlopp varit populära på landsbygden. Men enskilda avlopp var inte så vanliga runt Östersund och kom inte riktigt i bruk förrän på 1940-talet, enligt Dagens Samhälle.

Denna avloppslösning är ett vanligt avlopp men med ett eget anslutningsrör, som kan bestå av betong eller plast. Eftersom dessa är privata är det oftast fastighetsägaren som finansierar dem och detta har blivit allt vanligare på senare år och det är inte att undra på. Dela nu detta inlägg med dem ni känner så att även dem får reda på om det här, och skriv som sagt nere i kommentarsfältet och dela med er om era upplevelser av att använda denna slags avloppsmetod.